NOF Banden

New Orleansfestivalen 2019 

Banden som spelar

Jesses och Jockes Hot Summer Band

Jesse Lindgren och Jocke Falk har dragit ihop ett internationellt All-star-band för sommaren 2019, bandet börjar samlas så smått i St:a Claras källarvalv för att bjuda Stockholmspubliken på en New Orleansjazzkväll innan det bär av på Norrlandsturné - New Orleansfestivalen, som i år firar 25-årsjubileum!

Jens Lindgren - trombon
Joakim Falk - kornett
Juan Klappenbach (Buenos Aires) - klarinett
Lars Edegran (New Orleans) - piano
Jonathan Leidecker - trummor
Niklas Wennström - bas


Det bli två kvällar med fyra svenska toppmusiker där Jesse Lindgren och Jocke Falk är välkända musiker för tradjazzpubliken. Jesse lirar bland annat med Kustbandet och Jocke med Spicy Advice Ragtime Band. På bas hör vi Niklas Wennström, som spelat en hel del med Jocke och på trummor unga stjärnskottet Jonathan Leidecker.


Två internationella toppnamn dyker också upp. Lars Edegran, född i Bromma, flyttade till New Orleans på 60-talet, och har sedan dess figurerat i massor av sammanhang från de intima scenerna på Palm Court Café och Preservation Hall till jättelika New Orleans Jazz Fest som i år drog en halv miljon besökare.


Från Buenos Aires kommer Juan Klappenbach, som Jesse lyckades kroka fast till till helgens festival samband med att han turnerade i Europa. Perfekt! Tack!

Publiken blir inte besviken - ett litet smakprov från en festival för fem år sedan i Buenos Aires.


https://www.youtube.com/watch?v=gx8hMCke8usBandpresentationer i bild nedan:

Banden som spelar