För barnen

Barnens Mannaminne

På Mannaminne kan barnen få utlopp för sin fantasi och lek. Det är spännande, lärorikt och intressant att som barn gå, skutta, hoppa, smyga och springa runt bland alla saker och byggnader som finns här. Vi undrar... vågar du kliva in i det mytomspunna spöktåget Silverpilen... eller smyga förbi vår Mammut?

Barnrundan

Det finns en barnrunda med frågor om Mannaminne. Lyckas du klura ut det hemliga ordet? Om du klarar det får du ett diplom och blir Mannaminne-expert! Gå till Entréhuset så får du veta mer.

Måla i Bagarstugan

Såväl barn som vuxna får måla, rita och skapa konstverk i Bagarstugan från Björnås. Pennor, papper, kritor, målarfärger och penslar finns där.

Skriv ett brev eller en hälsning

I Anders Åbergs klassiska mästerverk Land du välsignade kan du skriva ett brev till någon du saknar eller tycker om, eller bara skicka en hälsning. I skolsalen finns penna och papper.

Spela spelet i KulTur-appen

Ladda gärna ner KulTur-appen från Svenskt Kulturarv till din smarta telefon, där finns en film och en quiz om Mannaminne. Strosa sedan runt på området och svara på frågorna.

Workshops för Barn

Under säsongen finns tillfällen då det erbjuds workshops med kulturellt tema inom teater, målning, skrivande och berättande. Håll koll i evenemangskalendern och på Facebook!!