Upptäck Mannaminne

Vi öppnar museiområdet igen

1 juni 2021.

Vad är Mannaminne?


Mannaminne är en helt unik plats där över 50 byggnader välkomnar dig till ett möte med natur och kultur, konst och teknik, lokalt och globalt, historia och framtid, smått och stort. Konstnären Anders Åbergs (1945-2018) fullskaliga allkonstverk kan liknas vid ett friluftsmuseum där det finns någonting för alla intressen och åldrar.


Du vandrar mellan jordbruksmuseum, konstmuseer, kinapaviljong, tunnelbane- och spårvagnar, hus från Ungern, Estland och Norge, ett kustmuseum, en stavkyrka, den gigantiska handsnidade jordgloben i ett eget hus, dragspelsmuseum, teknikhus med massor av fordon, ett drakenflygplan, ett kafferosteri, en bogserbåt från Ångermanälven och mycket, mycket annat.


På området finns Café Mannaminne som serverar fika och enklare rätter, ett hotell där du bor mitt i ett konstverk, flera bed & breakfastrum, tre övernattningsstugor och en hantverksbutik med konsthantverk från trakten.


Mannaminne är en slags levande by där det alltid finns spännande saker att upptäcka. Inte bara det som alltid finns där utan också konserter, barnaktiviteter, tillfälliga utställningar, festivaler och mycket mer. 


Mannaminne ligger hisnande vackert i byn Häggvik i Nordingrå och är ett av världsarvet Höga Kustens mest populära besöksmål.


Mer om Mannaminne och om Anders och Barbro Åberg kan du se genom Solveig Nordlunds film Mannaminne. Filmen finns till salu i Entréhuset. Trailer finns här nedan.

Maximilan Lindholm 13 år besökte Mannaminne i somras och gjorde denna film.